onsdag 29 januari 2014

Branded sid 90-91 översättning

Minnie Cooper kör inte en Mini Cooper. Hennes bil är en vit Polo, och den svänger in på besökarnas parkering bakom en Mondeo och framför en Yaris. Det är fyra personer i Mondeon och två i Yarisen. När hon parkerar Polon på parkeringsplatsen känner Minni sig nöjd med att se att folk samlas runt bilarna, troligtvis väntar de på att receptionen öppnar. 
Det är inte riktigt en byggnad. Det är en sådan portabel sak som toaletterna de sätter upp på pop festivaler och den står på en asfaltsyta utanför fängelse portarna. Rampar på var sida leder upp till dörren som är stängd. Orden IN och UT står på var sida på rampernas reling. Två vaktofficerare lutar sig på var sida om IN skylten och röker. De tittar inte på parkeringen som fylls.
För att besöka någon i fängelset behöver du en besöksansökan. Minnie Cooper har inte någon för hon känner ingen i fängelset. Dock känner hon en eller två som borde vara i fängelse, men det är inte relevant. Hon vet att hon inte kommer att komma förbi porten men det gör inget, hon behöver inte. Allt hon behöver är att en av Gavin Wards föräldrar kommer. Eller båda. Hon vet vad de ser ut som, hon hade massor med tid att studera dem i rättegången. Hon hoppas att det blir idag, för det är sjätte gången på sju dagar hon kommit hit. Det här är ett högsäkerhetsfängelse, förr eller senare kommer någon att tycka att hon uppför sig onormalt och konfrontera henne. Fem minuter innan receptionen ska öppna går besökarna till rampens fot och en kö bildas. Minnie tittar från förarsätet men ser ingen hon känner igen. Hon har praktiskt taget bestämt sig för att riskera ett sjätte besök när en gammal röd Polo tuffar förbi och parkerar i en nära parkeringsplats. Förardörren öppnas och ut stiger Anna Ward, hon har på sig rocken som hon hade på sig i rättegången. Hon ser äldre ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar