onsdag 13 mars 2013

Casablanca analys och De tre små grisarna Analys

Casablanca

Subject: Rick. För att många scener involverar honom och historien snurrar kring honom.

Objekt: Att ta sig till Amerika med Ilsa. För att vara säkra och undvika tyskarna. Man kan säga att objektet är en massa olika saker men jag tror att detta var standard planen innan den ändrades.

Hjälpare: Polis chefen Louis, och Ugarte. Ugarte ger Rick passen av säkerhetsskäl innan han blir arresterad och Louis är en korrupt polis som hjälper Rick.

Opponent: Major Strasser. Han är ledare över tyskarna som är i Cassablanca och polisen är självständig men respekterar tyskarna.

Åldersgrupp: runt tjugo plus. Varför: Kan inte komma på varför för tillfället men vi gick igenom det på lektionen och om det är något som ska vara i provet om varför åldersgrupp i Casablanca så får man gärna skriva det i kommentarerna. Jag tänka mig att åldersgruppen är runt tjugo för det handlar om andra världskriget och det är ingen film med så mycket action vilket kanske lite yngre publik vill ha.

Avsändare: Producent: Hall B. Wallis Reggisör: Michael Curtiz.

 De tre små grisarna

Subject: De tre små grisarna.

Object: Ha bra hus och vara glada och spela musik.

Hjälpare: Varandra.

Opponent: Stora stygga vargen.

Mottagare: Små barn. Varför: Det är en historia för yngre och historian har en sensmoral vilket brukar finnas i böcker för yngre.

Avsändare: Walt Disney

Andra kommentarer: Det nya systemet med en app som väljer vem som ska svara har fördelar men också en viktig nackdel, de som vill visa att de kan mer kan ha ett problem om man bara kanske får svara en gång på en lektion vilket kanske kan leda till lägre betyg även om den kanske hjälper de personer som kanske inte pratar mycket alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar