tisdag 27 november 2012

Egytien utställning PMI

PMI från utställingen

P

Det var mycket bra upplagt med att ha en liten mp3 istället för att ha en guide. Det var bra med att ha små filmsnuttar som hjälpte till att föreställa sig hur det var och gick till. Bra replikation på alla föremål och Mycket fakta om varje sak. Man lärde sig mycket om diverse saker som hur graven var och hur kapellen runt graven var. Det var också bra att man fick reda på från när de började leta tills man hittade kroppen och allt emellan.

M

Det fanns ett rum innan biografen som var allt för liten för att vänta på i 10 minuter. Man han läsa igenom nästan all text innan dess. Vissa punkter hade pratarna lite info om. Tiden vi fick var alldeles för mycket, fast om man ville läsa varenda liten punkt så var det kanske okej med tid. Att ha sand liggande löst vid vissa saker var nog inte en så bra ide med tanke på alla småbarn. Vid en av biograferna så vad det stönande och småprat m.m vilket var väldigt jobbigt för de som verkligen ville lära sig något. Det var inte så roligt att se att shoppen fick ett så stort rum vilket gav lite en känsla av att ägarna inte ville lära utan att de ville tjäna pengar. Det skulle vara bra att lära sig hur egyptierna bar sig åt att bygga kapellet och sådant tillexempel vad balsameringen bestod av.

I

De kan kanske göra något för att den yngre publiken skulle ha roligt så som att göra en liten stridsvagn på räls som åker runt och runt och runt medans barnen lekte med skumgummi svärd, Det kunde göra så att föräldrarna kunde stå och läsa i lugn och ro. Detta fick då vara i ett annat rum så att deras skratt inte störde. Ägarna kanske borde ställa upp en liten äkta sak istället för bara kopior. Men då kanske folk märker att allt annat är kopior.

1 kommentar:

  1. Intressanta förslag. Jag gillade också att jag kunde gå runt och lyssna på det som jag ville veta mer om.

    SvaraRadera