torsdag 19 januari 2012

Cherub Generalen diskutionsfrågorna

  1. Boken skulle nog vara en ungdomsbok, för det finns aktion, spioner, 16-åringar, ond människor och brott. En vuxen-bok skulle nog vara lugnare och lite verkligare. Till exempel Beck, som handlar om vuxna poliser som ska lösa ett brott. En barnbok hade nog inte handlat om droghandlare, smugglare och att infiltrera en sekt. Sekten har kommit på något sätt att hjärntvätta sina medlemmar med propaganda och sådant.
  2. Enligt mig så har en bra bok, aktion så som, spioner, strider med vapen och bilar eller något övernaturligt. Den bästa humorn är t.ex. Jonny English, som har en perfekt blandning mellan humor, aktion och hemligt. Aktion finns det mycket av i boken, så som strider med vapen och bilar m.m som i en vanlig spionbok. Humor finns det mycket av och "hemligt" är bokens förnamn. Officiellt så existerar inte Cherub.
  3. Språket är enkelt, men ändå med lite svårare ord som gör den bättre. När jag läser boken så ser jag bilder i mitt huvud. Ibland kan dom berätta ingående om olika vapnen, personer och utrustning. Det är bara kul fast när dom har en uppdragsrapport som är 3-5 sidor långa om olika personer så det kan bli lite långtråkigt.
  4. Jag tycker att dramaturgin är väldigt tydlig i boken, tex att dom är på campus där det händer små händelser, som t.ex. att någon skadar sig. Sen så skickas dom iväg på ett uppdrag, som är rätt så lugnt. Tills det kommer en del i uppdraget, som är väldigt mycket aktion. Tills uppdraget är slut och dom kommer tillbaka till campus och det mesta reder ut sig. Jämfört med andra böcker som "Hugo och flygarna", som jag läste när jag var liten, så hade den mycket mindre presentation och mer höjdpunkt. I den här boken "Generalen", är det mer så att man får vänta mer efter höjdpunkten på dramaturgin vilket höjer spänningen.

2 kommentarer: